pack-arterin-cholesterol-be-nl

Arterin® Cholesterol

Met hoogwaardige natuurlijke extracten van bergamot, artisjok, plantensterolen en vitamine C.

pack-arterin-plus-be

Arterin® Plus

Met rode gist rijst (10 mg monacoline K) en 50 mg co-enzyme Q10.

Verhoogde cholesterol: Wat zijn de symptomen en risicofactoren?

Cholesterol is een vetachtige stof die in het menselijk lichaam wordt aangetroffen. Hoewel een bepaalde hoeveelheid cholesterol noodzakelijk is voor de goede werking van ons lichaam, kan te veel cholesterol gevolgen hebben voor onze gezondheid.

Wat zijn de symptomen van een hoog cholesterolgehalte?

Het probleem met een hoog cholesterolgehalte is dat het geen fysieke symptomen veroorzaakt. We kunnen niet voelen dat cholesterol zich in ons lichaam opbouwt of kunnen de gevolgen ervan niet zien. Dit betekent dat een bloedonderzoek de enige manier is om te weten of uw cholesterolgehalte te hoog is. Omdat een hoog cholesterolgehalte een risicofactor is voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, spelen preventieve bloedafnames een grote rol in uw algemene gezondheid.

Wat zijn de risicofactoren van een hoog cholesterolgehalte?

Bepaalde factoren verhogen het risico op het ontwikkelen van een hoog cholesterolgehalte. Deze factoren zijn onder meer:

  • ouder zijn dan 40 jaar;
  • overgewicht;
  • roken;
  • een aandoening die het cholesterolgehalte kan verhogen (zoals familiaire hypercholesterolemie);
  • een familiegeschiedenis van hoge cholesterol of hartproblemen;
  • andere aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk.

Als een van deze factoren op u van toepassing is, kan uw huisarts een bloedonderzoek suggereren om uw cholesterolgehalte vast te stellen. Het bloedonderzoek zal uw totale cholesterolgehalte meten, evenals de HDL- en LDL-cholesterolwaarden, zodat uw arts een duidelijk beeld krijgt om te beslissen of er al dan niet moet worden ingegrepen.

symptomen-cholesterol

Preventieve maatregelen om het cholesterolgehalte te helpen beheersen

Omdat een hoog cholesterolgehalte geen symptomen geeft maar wel ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken, is het verstandig om preventieve maatregelen te nemen om het cholesterolgehalte laag te houden. Het gaat hierbij om verschillende dagelijkse gewoontes met betrekking tot eten, bewegen enz.

Preventieve maatregelen kunnen aangevuld worden met een voedingssupplement. Arterin® biedt een oplossing op basis van natuurlijke actieve ingrediënten die mensen helpt hun cholesterolgehalte op peil te houden1,2.

Ontdek hoe Arterin® u kan helpen